Heleen Schaapman | MOOI eco


Duurzame papiersoorten van MOOIeco

Hi, mijn naam is Heleen Schaapman van MOOI graphic studio. Ken je de MOOIeco papierlijn van VanMooi.nl al? MOOIe planners, kaartjes en minikaartjes, posters en notitieblokken, uniek ontworpen vanuit onze grafische studio. Deze duurzame producten zijn ontstaan uit mijn liefde voor papier. Als grafisch vormgever heb ik dagelijks te maken met papier. Mappen vol met papiersamples sieren daarom ook onze studio. Gestreken, ongestreken, houtvrij… Maar in deze tijd, dat duurzaamheid het gesprek van de dag is, kun je ook op dit vlak een steentje bijdragen en kiezen voor een duurzame papiersoort!"

 

© Velix fotografie


 

Paperwise duurzaam papier MOOI eco

PaperWise Earth Pact Natural

Een revolutionair, milieuvriendelijk papier, gemaakt van 100% landbouw restafval (bladeren en stengels) met 100% groene energie. Hier worden dus GEEN bomen voor gekapt en verspilling van waardevolle grondstoffen wordt tegengegaan. PaperWise is uitstekend geschikt vor recycling, tot wel zeven keer. BIJDRAGEN AAN EEN BETERE WERELD. PaperWise wordt geproduceerd in Azie en Zuid-Amerika, midden in het gebied waar de gewassen verbouwd worden en is van grote betekenis voor de lokale communities. Er wordt geïnvesteerd in scholing, infrastructuur en gezondheidszorg en het fabricageproces is gericht op veiligheid, zero waste en behoud van ecologie. PAPERWISE DE NATUUR KENT GEEN AFVAL. Lees deze leuke blog over onze duurzame stationery op de website van PaperWise. Wist je dat de milieu-impact van PaperWise 47% lager is dan FSC papier van houtvezels en 29% lager de recycled papier? Lees er hier meer over op de website van PaperWise.


 

Duurzaam papier MOOI eco


RecyStar® Nature

Een prachtig offsetpapier, natuurwit ongestreken, gemaakt van 100% gerecycleerde vezels. Dit betekent dat alle bestanddelen van het papier hergebruikt worden. Vezels worden ontinkt en gewassen. Daarvan wordt dan nieuw papier gemaakt. Er worden dus géén nieuwe papiervezels aan het proces toegevoegd. Daardoor is er minder energie en water nodig om tot deze papiersoort te komen. Aan de Nature-soort worden geen optische witmakers toegevoegd. Het heeft een groen/grijzige ondertoon, de kleur noem ik daarom Off Grey.  


 

Kraft duurzaam papier MOOI eco


Kraft

Dit duurzame papier is doorgaans sterker dan standaard papier, vandaar de naam kraft (sterk / kraft vanuit het Duits). Kraftpapier is gemaakt van grof geperst, gerecyclede papierpulp. De duidelijke vezelstructuur geeft een stoere uitstraling. Het voelt iets ruw aan en heeft, omdat het niet gebleekt wordt, een mooie donkerbruine kleur. Kraftpapier kan zeer goed gerecycled worden. Ook zijn de meeste enveloppen gemaakt van kraft papier.


WENSKAARTENANSICHTKAARTENINTERIEURKAARTENCADEUKAARTJES

INVULBOEKENNOTITIEBLOKKENPLANNERS 

Bekijk snel onze bestsellers!

© 2019 - 2024 Van MOOI | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel